Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Csiky Gergely Színház

Kaposvár
További információ

A Csiky Gergely Színház Kaposvár egyik ékköve, Magyarország egyik legnagyobb és leghíresebb színháza.

 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 5000 - 6000

Jelleg: Színház, kultúra

Fedett


Nevét Csiky Gergelyről kapta, aki a magyar irodalom kiemelkedő alakja, drámaíró, műfordító, a Kisfaludy Társaság másodtitkára és a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja volt.

 

A színház épülete 1911-ben épült fel a kaposvári Rákóczi téren, eredetileg Nemzeti Színház néven. Az épület impozáns szecessziós stílusú, és máig megőrizte eredeti pompáját. A színház társulata 1955-ben alakult meg, és azóta is kiemelkedő szerepet tölt be a magyar színházművészetben.

 

A Csiky Gergely Színház repertoárja rendkívül sokszínű, a klasszikus daraboktól a kortárs művekig bezárólag. A színház kiemelt figyelmet fordít a magyar szerzők műveire, és számos ősbemutatót is jegyezhet magáénak. A színház nyitott a kísérletezésre, és a modern színházi irányzatokat is beépíti repertoárjába.

 

A színház ma

 

A Csiky Gergely Színház ma is Kaposvár kulturális életének meghatározó szereplője. A színház aktívan részt vesz a város kulturális programjaiban, és számos rendezvényt szervez a kaposváriak számára. A színház nyitott az újításokra, és folyamatosan törekszik arra, hogy minőségi színházi élményt nyújtson a közönségnek.

 

A színházról bővebben

 

Megközelítés

 

A színház Kaposvár belvárosában, a mai Rákóczi téren található, nem messze a vasútállomástól és a buszpályaudvaroktól. Az épület körül terül el a Színház park, ami szökőkútjaival, játszóterével a kaposváriak egyik kedvenc találkozóhelye.

 

Közeli fürdő

 

A kaposvári Virágfürdő sokoldalú élményfürdőzéssel, frissítő szaunavilággal, komplex gyógyászati, magas színvonalú uszodai és strandszolgáltatással várja a fürdőzőket. A kaposvári gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, baleseti sérülések kezelésére, idegsebészeti műtétek utáni rehabilitációra, és eredményesen használható nőgyógyászati kezeléseknél is. Az 51 fokosan feltörő minősített gyógyvíz összes ásványianyag-tartalma jelentős, a fürdő gyógyászati részlegének felszereltsége rendkívül gazdag.